Voor Professionals

Opvoedingsondersteuners, pedagogen, groepswerkers, ambulant medewerkers, gedragswetenschappers, leraren en (pleeg)ouders kunnen vragen hebben over het thema seksualiteit. Met betrekking tot het thema seksualiteit hebben we het over hoe je zaken bespreekbaar kunt maken, wat voor tekst je kunt gebruiken, het uitwisselen van ervaringen: wat werkt en wat niet.

Seksualiteit is in steeds meer jeugdzorginstellingen een thema voor, in of tijdens een traject. We zijn het er over eens dat dat goed is, maar hoe bespreek je het thema vervolgens als je aan de keukentafel zit bij de ouders? De seksuele opvoeding, partnerrelatie, samengestelde gezinnen, verhoudingen in de relatie, het kunnen allemaal onderwerpen zijn die van belang zijn om over in gesprek te gaan.

Tijdens een vergadering het thema op de agenda zetten, samen brainstormen, casustiek besprekingen, het is allemaal mogelijk.

Seksualiteit & zo

Seksualiteit & zo

Over het algemeen zijn we het erover eens dat kinderen/jongeren voorlichting moeten krijgen over seksualiteit....

Lees meer
Bijeenkomst over Seksualiteit

Bijeenkomst over Seksualiteit

In organisaties kunnen vragen ontstaan over seksualiteit...

Lees meer
Ouders en Pleegouders

Ouders en Pleegouders

'Seksualteit is onderdeel van de opvoeding', 'de verantwoordelijkheid ligt bij ouders', allemaal prachtig gezegt maar hoe....

Lees meer
Voor wie?

Voor wie?

Iedere voorlichting is maatwerk: per (pleeg)gezin, kinderopvang, doelgroep, school, instelling en professional.

Lees meer